معرفی انواع CMS و آنچه نمی‌دانید (Headless CMS و...)

با توجه به مشکلات به وجود آمده برای پیام‌رسان‌ها، فعلا پشتیبانی فقط از طریق تیکت در سایت انجام خواهد شد.

معرفی انواع CMS و آنچه در رابطه با CMS نمی‌دانید (Headless CMS و…)

فهرست مطالب

لوگو CMS - لوگو انواع CMS - معرفی انواع CMS

امتیاز 0.00 از 0 رای

به این پست امتیاز دهید و الماس بگیرید…

در این مقاله مفهوم CMS، کاربرد آن، انواع CMS و نکات مهمی که معمولا مطرح نمی‌شود را به زبان ساده بیان می‌کنیم وسوالات شما در رابطه با انواع CMS پاسخ داده می‌شود

سیستم مدیریت محتوا چیست؟ CMS چیست؟

سیستم مدیریت محتوا شما را قادر می‌سازد تا بدون هیچ گونه دانش کدنویسی انواع سایت و فروشگاه اینترنتی را ایجاد کنید. در گذشته یعنی در حدود 15 سال پیش، برای داشتن یک سایت پویا که خودتان بتوانید در آن مطالب را بدون کد نویسی منتشر کنید، باید به سراغ برنامه نویس وب می‌رفتید و به پول امروز بسته به امکاناد درخواستی بین 5 الی 50 میلیون تومان پرداخت می‌کردید. امروزه الحمدالله اصل CMS رایگان است و شما برای قالب و افزونه هزینه می‌پردازید.

سیستم مدیریت محتوا که ترجمه عبارت Content Managmenet System است و به اختصار CMS شناخته می‌شود، یک برنامه نرم‌افزاری تحت وب است که برای ایجاد و مدیریت انواع وب سایت با اهداف گوناگون مانند مجله، خبری، بلاگ، فروشگاه و… استفاده می شود.

CMS به مدیران سایت اختیار می‌دهد تا تیم خود را بچینند و سایت را مدیریت کنند، تیم تولید محتوا، تیم محصولات، تیم پشتیبانی، تیم دیجیتال مارکتینگ و… .

شاید جالب باشد بدانید که اکنون در حدود 70 میلیون وب سایت از طریق سیستم‌های مدیریت محتوا مانند وردپرس، جوملا، دروپال و… ایجاد شده‌اند.

CMS نقطه انتخاب مسیر راه‌اندازی سایت است، باید انتخاب کنید که از چه CMSای قصد استفاده دارید، CMSهای عمومی یا اختصاصی. به دلیل اهمیت این موضوع، ما در این مقاله قصد داریم شما را با مفهوم CMS و انواع سیستم مدیریت محتوا آشنا کنیم، تا تصمیم بهتری بگیرید.

کاربردهای عمومی انواع CMS

همانطور که گفتیم انواع CMS مختلف این امکان را برای شما فراهم می‌کند تا بدون داشتن اطلاعات برنامه نویسی، به سادگی یک وب سایت را برای خود طراحی و شروع به کسب درآمد کنید.

به عبارت دیگر سیستم مدیریت محتوا یا CMS، ابزاری است که به شما کمک می‌کند بدون نیاز به حتی یک خط کدنویسی یک وب سایت کامل ایجاد کنید. به جای اینکه وقت خود را صرف کدنویسی وب کنید، فقط کافی است سایت خود را بچینید، محتوا و محصول قرار دهید و مشتریان و سفارشات را مدیریت کنید.

انواع CMS یا سیستم مدیریت محتوا، تمام زیرساخت‌های لازم و اساسی را برای شما فراهم می‌کند و شما فقط کافی است از ابزارها استفاده کنید، و بر روی مدیریت وب سایت خود تمرکز کنید.

انواع CMS امروزه طراحی سایت را به حدی راحت کرده‌اند که گویا شما با نرم‌افزار پاورپوینت در حال طراحی یک اسلاید هستید، همه آیتم‌ها را با موس در صفحه قرار می‌دهید و متن خود را تایپ می‌کنید، دقیقا به همین راحتی! تازه اگر قالب سایت و طراحی و گرافیک سایت را نمی‌پسندید، کافی است با یک هزینه بسیار منطقی یک قالب خریداری کنید و در سایت فعال کنید (چون من قالب‌های رایگان را خیلی قبول ندارم و وقت تلف کردن می‌دانم)

ویژگی عمومی انواع CMS عبارت است از:

○ کاربری آسان

○ ایجاد و طراحی محتوا

انواع CMS به شما امکان طراحی، ایجاد، قالب‌بندی و انتشار محتوا را می‌دهد و می‌توانید انواع رسانه، متن، فایل، فیلم، نقل قول و هر نوع محتوایی را در آن قرار دهید.

○ ذخیره سازی محتوا

انواع CMS امکان ذخیره‌سازی محتوا در بانک اطلاعاتی یا دیتابیس را فراهم می‌کنند، بدون آنکه شما با پیچیدگی بانک اطلاعاتی دست و پنجه نرم کنید.

○ دسترسی چند کاربره (مالتی یوزر)

انواع CMS یا سیستم مدیریت محتوا، امکان دسترسی چند کاربر به صورت همزمان را برای شما فراهم می‌کند که هر کدام نقش‌های مختلفی همچون مدیر، نویسنده، ویرایشگر، و… داشته باشید.

○ انتشار

 شما می توانید محتوا را در قسمت Front end یک وب سایت منتشر کنید و بازدیدکنندگان آن را مطالعه کنند.

○ بازخورد

بازدیدکنندگان می‌توانند نظر خود را در رابطه با مطلب منتشر شده در قالب کامنت، امتیاز و … مطرح کنند.

مزایای انواع CMS

1- بدون نیاز به دانش کدنویسی

با استفاده از انواع CMS شما می‌توانید انواع وب سایت و فروشگاه اینترنتی را بدون کدنویسی ایجاد کنید و دیگر نیازی به استخدام متخصص برنامه نویسی وب ندارید. شما به راحتی مانند اینکه در نرم افزار پاورپوینت با موس اسلاید می‌سازید، با استفاده از CMS سایت خود را طراحی می‌کنید و محتوا را در آن می‌چینید.

 

2- رابط کاربری ساده (User friendly UI)

کار با انواع CMS ساده سازی شده است، موارد پیچیده توسط برنامه نویسان حرفه ای که CMS را کدنویسی کردند پیاده سازی شده است و کار شما بسیار آسان است، با تفکر و خلاقیت، محتوا تولید و منتشر کنید.

 

3- نقش ها و مجوزهای کاربر

انواع CMS به شما این امکان را می‌دهد تا کاربران مختلف با انواع نقش ها و مجوزهای کاربری مختلف و متناسب با نیاز خود در سایت تعریف کنید. به عنوان مثال: شما می‌توانید برای تولید محتوا چند نویسنده استخدام کنید و نقش آن را روی نویسنده قرار دهید.

 

4- قالب های از پیش طراحی شده

اکثر پلتفرم های CMS دارای مجموعه ای از قالب های از پیش طراحی شده هستند که می توانید از آنها برای سفارشی سازی سریع ظاهر سایت خود استفاده کنید. آنها همچنین می توانند بر رفتار سایت شما تأثیر بگذارند. برای مثال، انتخاب یک قالب ریسپانسیو به شما کمک می کند تا سایت شما در هر دستگاهی خوب به نظر برسد، بدون اینکه نیازی به نوشتن یک سری کد داشته باشید.  قالب ‌ها نه تنها در زمان طراحی شما قبل از راه‌اندازی سایت صرفه ‌جویی می‌ کنند، بلکه می ‌توانند طراحی مجدد وب‌ سایت را بسیار سریع ‌تر و ساده ‌تر کنند.

 

بیشتر بخوانید: بازاریابی چریکی یا گوریلا مارکتینگ چیست؟ + انواع بازاریابی پارتیزانی

 

5- به روز رسانی های ساده

همانطور که در بالا توضیح داده شد، یک CMS به شما امکان می دهد تغییرات را در سایت خود سریع و آسان انجام دهید. شما می توانید هربخش از سایت را مانند: قالب، افزونه، تصاویر، محتوا و… را تنها با چند کلیک بروزرسانی کنید.

 

6- عملکرد وبلاگ نویسی

وبلاگ نویسی طیف وسیعی از مزایا را مانند: جذب ترافیک، تبدیل ترافیک به سرنخ، ایجاد قدرت در یک صنعت خاص، افزایش اعتبار برند و… در اختیار شما قرار می دهد. مزیت اصلی استفاده از CMS این است که اکثر آنها عملکرد داخلی وبلاگ نویسی را ارائه می دهند و شما می توانید در وب سایت خود یک بخش وبلاگ نیز داشته باشید.

 

7- زمان بندی محتوا

بیشتر پلتفرم ‌ها به شما این اجازه را می ‌دهند تا نحوه انتشار پست‌های خود را نیز برنامه‌ریزی کنید. به عنوان مثال با سیستم مدیریت محتوای وردپرس می توانید پست های وبلاگ و همچنین صفحات وب سایت، صفحات فرود و ایمیل ها را برنامه ریزی کنید.

 

8- دسترسی ساده

با یک پلتفرم CMS می توانید تقریباً در هر دستگاهی با اتصال به اینترنت به سایت خود دسترسی داشته باشید و آن را ویرایش کنید. همچنین اکثر سیستم‌های مدیریت محتوا دارای یک داشبورد یا کنترل پنل هستند که می ‌توانید به محتوا، قالب، افزونه‌ها، تنظیمات و موارد دیگر سایت خود به سادگی دسترسی داشته باشید.

مهارت های لازم برای طراحی CMS

برای اینکه یک CMS بنویسید و خودتان تولید CMS از پایه کنید، شما نیازمند مهارت و  دانش‌های زیر هستید:

○ یک زبان برنامه نویسی تحت وب برای Back end مانند php یا asp.net

○ کدنویسی Front End (نیازمند HTML , JavaScript, BootStrap)

○ توانایی طراحی بانک اطلاعاتی

○ آشنایی با XML

○ آشنایی با SEO

اجزاء انواع CMS

انواع CMS دارای 2 بخش اصلی هستند:

  1. برنامه مدیریت محتوا (CMA : Content Management Application)
  2. برنامه تحویل محتوا (CDA: Content Delivery Application)

این دو برنامه یعنی CMA  و CDA اجزاء اصلی CMS است که با طراحی دیتابیس و کدنویسی لازم، نیاز شما به کد نویسی را از بین می‌برند و شما فقط باید بر روی تولید محتوا تمرکز کنید. 

معرفی انواع CMS

◄سیستم مدیریت محتوا وردپرس (WordPress)

معرفی انواع CMS - معرفی وردپرس WodPress

یکی از پرطرفدارترین انواع CMS در دنیا، وردپرس است، به عبارت بهتر می‌توان وردپرس را نامبروان دانست. میلیون‌ها سایت در دنیا با وردپرس طراحی شدند و فعال هستند. مهمترین ویژگی های وردپرس عبارت است از:

  • متن باز و رایگان
  • امکان استفاده در شبکه محلی و اینترنت
  • امکان پیاده سازی کاربردهای متنوع مانند ساخت فروشگاه، سیستم رزرواسیون،…. با استفاده از میلیون‌ها افزونه موجود
  • انعطاف پذیری فوق العاده
  • سئو فرندلی

◄سیستم مدیریت محتوا جوملا (Joomla)

معرفی انواع CMS - معرفی جوملا Joomla

جوملا یک سیستم مدیریت محتوای تحت وب و به صورت متن باز است که با استفاده از چارچوب MVC ساخته شده است و به شما این امکان را می دهد تا انواع سایت با اهداف مختلف مانند سایت آموزشی یا شبکه اجتماعی را ایجاد کنید. امتیاز ویژه جوملا این است که از حالت چند زبانه داخلی، گزینه‌های پیشرفته مدیریت کاربر و محتوا پیشرفته پشتیبانی می‌کند و لذا برای عضویت، انجمن و سایت های شبکه های اجتماعی گزینه مناسبی است.

ویژگی‌های جوملا عبارت است از:

○ فیدهای RSS و پست های وبلاگ

○ به روز رسانی آسان

○ سیستم کمک یکپارچه

○ جستجوی داخلی

○ پشتیبانی از ترجمه به بیش از 70 زبان

سیستم مدیریت محتوا جوملا Joomla

◄سیستم مدیریت محتوا دروپال (Drupal)

معرفی انواع CMS - معرفی دروپال Drupal

سیستم مدیریت محتوا دروپال (Drupal CMS) یکی از محبوب‌ترین سیستم‌های مدیریت محتوای جهان پس از وردپرس و جوملا است و در  بین انواع CMS در رتبه سوم قرار دارد.

برخی از کارشناسان دروپال را بهترین CMS می دانند که تا کنون ارائه شده است. جالب است بدانید که دروپال یک CMS بسیار انعطاف‌پذیر است که مورد استفاده شرکت‌های بزرگ و سازمان‌های دولتی مانند ناسا است و سایت‌‌های مختلفی را با آن پیاده‌سازی کردند.

علاوه بر ویژگی های مطرح شده، شما 47000 ماژول قدرتمند در اختیار دارید که تقریبا با آن هر کاری می‌‎توانید انجام دهید و همچنین قالب‌های زیبایی برای آن نیز عرضه شده است.

برترین ویژگی‌های سیستم مدیریت محتوا دروپال عبارت است از:

◄ کنترل کامل بر ارائه محتوا و مجوزهای کاربران

◄ بارگیری سریع و ایمن

◄ پشتیبانی بیش از 100 زبان

◄ قالب های آماده متنوع

◄سیستم مدیریت محتوا مجنتو (Magento)

معرفی انواع CMS - معرفی مجنتو Magento

با استفاده از  سیستم مدیریت محتوا مجنتو می‌توانید به آسانی چندین فروشگاه آنلاین را مدیریت کنید، از چندین ارائه‌ دهنده خدمات  حمل ‌و نقل در سراسر جهان استفاده نمابید. مجنتو از زبان‌های مختلف و ارزهای متنوع پشتیبانی می‌کند.  سیستم مدیریت محتوا Magento، یک CMS فروشگاه ساز قدرتمند استد که ویژگی‌های قدرتمندی برای سایت فروشگاهی دارد و می توانید از آن برای ساخت یک سایت فروشگاه اینترنتی حرفه‌‎ای استفاده کنید.

ویژگی‌های سیستم مدیریت محتوا مجنتو (Magento) عبارت است از:

○ مدیریت کاتالوگ

○ مدیریت سفارش

○ بهینه سازی موتور جستجوگر

○ تبلیغات و بازاریابی

○ پرداخت آسان و حالت های پرداخت مختلف

جمع بندی و نتیجه گیری

برترین سیستم مدیریت محتوا وردپرس است و از آن می‌وانید برای راه‌اندازی سایت، بلاگ، سایت خبری، سایت آموزشی، فروشگاه اینترنتی که امنیت خوبی داشته باشد و از انواع امکانات پشتیبانی کند و قالب‌های متنوع و رسپانسیو داشته باشد، استفاده کنید.

سوالات متداول

با کدام CMS سایت یا فروشگاه اینترنتی خود را طراحی کنیم؟

جوابی که اکثر افراد مطرح می‌کنند و تقریبا درست است، سیستم مدیریت محتوا وردپرس است چون با میلیون‌ها افزونه و قالب انواع سایت را م‌توانید ایجاد کنید. ولی توصیه می‌کنیم این مقاله را مطالعه کنید، چون با انواع CMS آشنا خواهید شد و ممکن است یک CMS غیر از وردپرس برای کاربرد یا کسب و کار شما مفید باشد.

سیستم مدیریت محتوا بدون سر (Headless CMS) چیست؟

سیستم مدیریت محتوا بدون سر یا Headless CMS، یک نوع از انواع CMS است که محتوا از طریق API ذخیره می‌شود و در Back end است و کاری به front end یا ویترین سایت ندارد.

منابع

○ تجربیات شخصی

○ WPBeginner

آموزش طراحی سایت با مستر دوره پاورپرس

اگر دوست دارید با هزینه‌ای بسیار مناسب طراحی سایت و فروشگاه اینترنتی شوید، دوره پاورپرس بهترین و سریع‌ترین مسیر برای رسیدن به این هدف است.

در پاورپرس شما طراحی سایت و فروشگاه اینترنتی را از پایه، به صورت مرحله به مرحله و بدون پیش‌نیاز مبتنی بر سیستم مدیریت محتوای وردپرس می‌آموزید.

مزیت رقابتی پاورپرس نسبت به دوره‌های دیگر این است که یک مستر کلاس طراحی سایت و فروشگاه اینترنتی است و همه مواردی که شما برای طراحی یک سایت یا فروشگاه اینترنتی موفق نیاز دارید را آموزش خواهیم داد.

مهمترین مزیت دوره پاورپرس افزودن دوره‌های آموزشی جدید به آن است و اینکه هر دانشجو تا 180 روز پس از خرید می‌تواند دوره‌های جدید را رایگان دریافت کند.

پاورپرس یکسری فیلم آموزشی صرف نیست، بلکه شما تا 180 روز می‌توانید سوالات خود را از استاد بپرسید.

بیش از 30 فیلم از دوره پاورپرس را به رایگان و بدون نیاز به ثبت نام می‌توانید مشاهده کنید و در صورت رضایت در دوره پاورس شرکت کنید.

ادامه مطلب...  آموزش درج لوگو اینماد در وردپرس و انواع سایت
دوره‌های آموزشی

آیا می‌خواهید ماهیانه 20 میلیون تومان درآمد داشته باشید؟

کافی است در برنامه همکاری در فروش WPersian.com شرکت کنید و با معرفی و فروش محصولات و دوره‌های آموزشی 30% کمیسیون دریافت کنید. برای اطلاعات بیشتر اینجا کلیک کنید.

جدیدترین محصولات

مقالات آموزش طراحی سایت

امتیاز 0.00 از 0 رای

به این پست امتیاز دهید و الماس بگیرید…

سیستم مدیریت محتوا چیست؟ CMS چیست؟

سیستم مدیریت محتوا شما را قادر می‌سازد تا بدون هیچ گونه دانش کدنویسی انواع سایت و فروشگاه اینترنتی را ایجاد کنید. در گذشته یعنی در حدود 15 سال پیش، برای داشتن یک سایت پویا که خودتان بتوانید در آن مطالب را بدون کد نویسی منتشر کنید، باید به سراغ برنامه نویس وب می‌رفتید و به پول امروز بسته به امکاناد درخواستی بین 5 الی 50 میلیون تومان پرداخت می‌کردید. امروزه الحمدالله اصل CMS رایگان است و شما برای قالب و افزونه هزینه می‌پردازید.

سیستم مدیریت محتوا که ترجمه عبارت Content Managmenet System است و به اختصار CMS شناخته می‌شود، یک برنامه نرم‌افزاری تحت وب است که برای ایجاد و مدیریت انواع وب سایت با اهداف گوناگون مانند مجله، خبری، بلاگ، فروشگاه و… استفاده می شود.

CMS به مدیران سایت اختیار می‌دهد تا تیم خود را بچینند و سایت را مدیریت کنند، تیم تولید محتوا، تیم محصولات، تیم پشتیبانی، تیم دیجیتال مارکتینگ و… .

شاید جالب باشد بدانید که اکنون در حدود 70 میلیون وب سایت از طریق سیستم‌های مدیریت محتوا مانند وردپرس، جوملا، دروپال و… ایجاد شده‌اند.

CMS نقطه انتخاب مسیر راه‌اندازی سایت است، باید انتخاب کنید که از چه CMSای قصد استفاده دارید، CMSهای عمومی یا اختصاصی. به دلیل اهمیت این موضوع، ما در این مقاله قصد داریم شما را با مفهوم CMS و انواع سیستم مدیریت محتوا آشنا کنیم، تا تصمیم بهتری بگیرید.

کاربردهای عمومی انواع CMS

همانطور که گفتیم انواع CMS مختلف این امکان را برای شما فراهم می‌کند تا بدون داشتن اطلاعات برنامه نویسی، به سادگی یک وب سایت را برای خود طراحی و شروع به کسب درآمد کنید.

به عبارت دیگر سیستم مدیریت محتوا یا CMS، ابزاری است که به شما کمک می‌کند بدون نیاز به حتی یک خط کدنویسی یک وب سایت کامل ایجاد کنید. به جای اینکه وقت خود را صرف کدنویسی وب کنید، فقط کافی است سایت خود را بچینید، محتوا و محصول قرار دهید و مشتریان و سفارشات را مدیریت کنید.

انواع CMS یا سیستم مدیریت محتوا، تمام زیرساخت‌های لازم و اساسی را برای شما فراهم می‌کند و شما فقط کافی است از ابزارها استفاده کنید، و بر روی مدیریت وب سایت خود تمرکز کنید.

انواع CMS امروزه طراحی سایت را به حدی راحت کرده‌اند که گویا شما با نرم‌افزار پاورپوینت در حال طراحی یک اسلاید هستید، همه آیتم‌ها را با موس در صفحه قرار می‌دهید و متن خود را تایپ می‌کنید، دقیقا به همین راحتی! تازه اگر قالب سایت و طراحی و گرافیک سایت را نمی‌پسندید، کافی است با یک هزینه بسیار منطقی یک قالب خریداری کنید و در سایت فعال کنید (چون من قالب‌های رایگان را خیلی قبول ندارم و وقت تلف کردن می‌دانم)

ویژگی عمومی انواع CMS عبارت است از:

○ کاربری آسان

○ ایجاد و طراحی محتوا

انواع CMS به شما امکان طراحی، ایجاد، قالب‌بندی و انتشار محتوا را می‌دهد و می‌توانید انواع رسانه، متن، فایل، فیلم، نقل قول و هر نوع محتوایی را در آن قرار دهید.

○ ذخیره سازی محتوا

انواع CMS امکان ذخیره‌سازی محتوا در بانک اطلاعاتی یا دیتابیس را فراهم می‌کنند، بدون آنکه شما با پیچیدگی بانک اطلاعاتی دست و پنجه نرم کنید.

○ دسترسی چند کاربره (مالتی یوزر)

انواع CMS یا سیستم مدیریت محتوا، امکان دسترسی چند کاربر به صورت همزمان را برای شما فراهم می‌کند که هر کدام نقش‌های مختلفی همچون مدیر، نویسنده، ویرایشگر، و… داشته باشید.

○ انتشار

 شما می توانید محتوا را در قسمت Front end یک وب سایت منتشر کنید و بازدیدکنندگان آن را مطالعه کنند.

○ بازخورد

بازدیدکنندگان می‌توانند نظر خود را در رابطه با مطلب منتشر شده در قالب کامنت، امتیاز و … مطرح کنند.

مزایای انواع CMS

1- بدون نیاز به دانش کدنویسی

با استفاده از انواع CMS شما می‌توانید انواع وب سایت و فروشگاه اینترنتی را بدون کدنویسی ایجاد کنید و دیگر نیازی به استخدام متخصص برنامه نویسی وب ندارید. شما به راحتی مانند اینکه در نرم افزار پاورپوینت با موس اسلاید می‌سازید، با استفاده از CMS سایت خود را طراحی می‌کنید و محتوا را در آن می‌چینید.

 

2- رابط کاربری ساده (User friendly UI)

کار با انواع CMS ساده سازی شده است، موارد پیچیده توسط برنامه نویسان حرفه ای که CMS را کدنویسی کردند پیاده سازی شده است و کار شما بسیار آسان است، با تفکر و خلاقیت، محتوا تولید و منتشر کنید.

 

3- نقش ها و مجوزهای کاربر

انواع CMS به شما این امکان را می‌دهد تا کاربران مختلف با انواع نقش ها و مجوزهای کاربری مختلف و متناسب با نیاز خود در سایت تعریف کنید. به عنوان مثال: شما می‌توانید برای تولید محتوا چند نویسنده استخدام کنید و نقش آن را روی نویسنده قرار دهید.

 

4- قالب های از پیش طراحی شده

اکثر پلتفرم های CMS دارای مجموعه ای از قالب های از پیش طراحی شده هستند که می توانید از آنها برای سفارشی سازی سریع ظاهر سایت خود استفاده کنید. آنها همچنین می توانند بر رفتار سایت شما تأثیر بگذارند. برای مثال، انتخاب یک قالب ریسپانسیو به شما کمک می کند تا سایت شما در هر دستگاهی خوب به نظر برسد، بدون اینکه نیازی به نوشتن یک سری کد داشته باشید.  قالب ‌ها نه تنها در زمان طراحی شما قبل از راه‌اندازی سایت صرفه ‌جویی می‌ کنند، بلکه می ‌توانند طراحی مجدد وب‌ سایت را بسیار سریع ‌تر و ساده ‌تر کنند.

 

بیشتر بخوانید: بازاریابی چریکی یا گوریلا مارکتینگ چیست؟ + انواع بازاریابی پارتیزانی

 

5- به روز رسانی های ساده

همانطور که در بالا توضیح داده شد، یک CMS به شما امکان می دهد تغییرات را در سایت خود سریع و آسان انجام دهید. شما می توانید هربخش از سایت را مانند: قالب، افزونه، تصاویر، محتوا و… را تنها با چند کلیک بروزرسانی کنید.

 

6- عملکرد وبلاگ نویسی

وبلاگ نویسی طیف وسیعی از مزایا را مانند: جذب ترافیک، تبدیل ترافیک به سرنخ، ایجاد قدرت در یک صنعت خاص، افزایش اعتبار برند و… در اختیار شما قرار می دهد. مزیت اصلی استفاده از CMS این است که اکثر آنها عملکرد داخلی وبلاگ نویسی را ارائه می دهند و شما می توانید در وب سایت خود یک بخش وبلاگ نیز داشته باشید.

 

7- زمان بندی محتوا

بیشتر پلتفرم ‌ها به شما این اجازه را می ‌دهند تا نحوه انتشار پست‌های خود را نیز برنامه‌ریزی کنید. به عنوان مثال با سیستم مدیریت محتوای وردپرس می توانید پست های وبلاگ و همچنین صفحات وب سایت، صفحات فرود و ایمیل ها را برنامه ریزی کنید.

 

8- دسترسی ساده

با یک پلتفرم CMS می توانید تقریباً در هر دستگاهی با اتصال به اینترنت به سایت خود دسترسی داشته باشید و آن را ویرایش کنید. همچنین اکثر سیستم‌های مدیریت محتوا دارای یک داشبورد یا کنترل پنل هستند که می ‌توانید به محتوا، قالب، افزونه‌ها، تنظیمات و موارد دیگر سایت خود به سادگی دسترسی داشته باشید.

مهارت های لازم برای طراحی CMS

برای اینکه یک CMS بنویسید و خودتان تولید CMS از پایه کنید، شما نیازمند مهارت و  دانش‌های زیر هستید:

○ یک زبان برنامه نویسی تحت وب برای Back end مانند php یا asp.net

○ کدنویسی Front End (نیازمند HTML , JavaScript, BootStrap)

○ توانایی طراحی بانک اطلاعاتی

○ آشنایی با XML

○ آشنایی با SEO

اجزاء انواع CMS

انواع CMS دارای 2 بخش اصلی هستند:

  1. برنامه مدیریت محتوا (CMA : Content Management Application)
  2. برنامه تحویل محتوا (CDA: Content Delivery Application)

این دو برنامه یعنی CMA  و CDA اجزاء اصلی CMS است که با طراحی دیتابیس و کدنویسی لازم، نیاز شما به کد نویسی را از بین می‌برند و شما فقط باید بر روی تولید محتوا تمرکز کنید. 

معرفی انواع CMS

◄سیستم مدیریت محتوا وردپرس (WordPress)

معرفی انواع CMS - معرفی وردپرس WodPress

یکی از پرطرفدارترین انواع CMS در دنیا، وردپرس است، به عبارت بهتر می‌توان وردپرس را نامبروان دانست. میلیون‌ها سایت در دنیا با وردپرس طراحی شدند و فعال هستند. مهمترین ویژگی های وردپرس عبارت است از:

  • متن باز و رایگان
  • امکان استفاده در شبکه محلی و اینترنت
  • امکان پیاده سازی کاربردهای متنوع مانند ساخت فروشگاه، سیستم رزرواسیون،…. با استفاده از میلیون‌ها افزونه موجود
  • انعطاف پذیری فوق العاده
  • سئو فرندلی

◄سیستم مدیریت محتوا جوملا (Joomla)

معرفی انواع CMS - معرفی جوملا Joomla

جوملا یک سیستم مدیریت محتوای تحت وب و به صورت متن باز است که با استفاده از چارچوب MVC ساخته شده است و به شما این امکان را می دهد تا انواع سایت با اهداف مختلف مانند سایت آموزشی یا شبکه اجتماعی را ایجاد کنید. امتیاز ویژه جوملا این است که از حالت چند زبانه داخلی، گزینه‌های پیشرفته مدیریت کاربر و محتوا پیشرفته پشتیبانی می‌کند و لذا برای عضویت، انجمن و سایت های شبکه های اجتماعی گزینه مناسبی است.

ویژگی‌های جوملا عبارت است از:

○ فیدهای RSS و پست های وبلاگ

○ به روز رسانی آسان

○ سیستم کمک یکپارچه

○ جستجوی داخلی

○ پشتیبانی از ترجمه به بیش از 70 زبان

سیستم مدیریت محتوا جوملا Joomla

◄سیستم مدیریت محتوا دروپال (Drupal)

معرفی انواع CMS - معرفی دروپال Drupal

سیستم مدیریت محتوا دروپال (Drupal CMS) یکی از محبوب‌ترین سیستم‌های مدیریت محتوای جهان پس از وردپرس و جوملا است و در  بین انواع CMS در رتبه سوم قرار دارد.

برخی از کارشناسان دروپال را بهترین CMS می دانند که تا کنون ارائه شده است. جالب است بدانید که دروپال یک CMS بسیار انعطاف‌پذیر است که مورد استفاده شرکت‌های بزرگ و سازمان‌های دولتی مانند ناسا است و سایت‌‌های مختلفی را با آن پیاده‌سازی کردند.

علاوه بر ویژگی های مطرح شده، شما 47000 ماژول قدرتمند در اختیار دارید که تقریبا با آن هر کاری می‌‎توانید انجام دهید و همچنین قالب‌های زیبایی برای آن نیز عرضه شده است.

برترین ویژگی‌های سیستم مدیریت محتوا دروپال عبارت است از:

◄ کنترل کامل بر ارائه محتوا و مجوزهای کاربران

◄ بارگیری سریع و ایمن

◄ پشتیبانی بیش از 100 زبان

◄ قالب های آماده متنوع

◄سیستم مدیریت محتوا مجنتو (Magento)

معرفی انواع CMS - معرفی مجنتو Magento

با استفاده از  سیستم مدیریت محتوا مجنتو می‌توانید به آسانی چندین فروشگاه آنلاین را مدیریت کنید، از چندین ارائه‌ دهنده خدمات  حمل ‌و نقل در سراسر جهان استفاده نمابید. مجنتو از زبان‌های مختلف و ارزهای متنوع پشتیبانی می‌کند.  سیستم مدیریت محتوا Magento، یک CMS فروشگاه ساز قدرتمند استد که ویژگی‌های قدرتمندی برای سایت فروشگاهی دارد و می توانید از آن برای ساخت یک سایت فروشگاه اینترنتی حرفه‌‎ای استفاده کنید.

ویژگی‌های سیستم مدیریت محتوا مجنتو (Magento) عبارت است از:

○ مدیریت کاتالوگ

○ مدیریت سفارش

○ بهینه سازی موتور جستجوگر

○ تبلیغات و بازاریابی

○ پرداخت آسان و حالت های پرداخت مختلف

جمع بندی و نتیجه گیری

برترین سیستم مدیریت محتوا وردپرس است و از آن می‌وانید برای راه‌اندازی سایت، بلاگ، سایت خبری، سایت آموزشی، فروشگاه اینترنتی که امنیت خوبی داشته باشد و از انواع امکانات پشتیبانی کند و قالب‌های متنوع و رسپانسیو داشته باشد، استفاده کنید.

سوالات متداول

با کدام CMS سایت یا فروشگاه اینترنتی خود را طراحی کنیم؟

جوابی که اکثر افراد مطرح می‌کنند و تقریبا درست است، سیستم مدیریت محتوا وردپرس است چون با میلیون‌ها افزونه و قالب انواع سایت را م‌توانید ایجاد کنید. ولی توصیه می‌کنیم این مقاله را مطالعه کنید، چون با انواع CMS آشنا خواهید شد و ممکن است یک CMS غیر از وردپرس برای کاربرد یا کسب و کار شما مفید باشد.

سیستم مدیریت محتوا بدون سر (Headless CMS) چیست؟

سیستم مدیریت محتوا بدون سر یا Headless CMS، یک نوع از انواع CMS است که محتوا از طریق API ذخیره می‌شود و در Back end است و کاری به front end یا ویترین سایت ندارد.

منابع

○ تجربیات شخصی

○ WPBeginner

آموزش طراحی سایت با مستر دوره پاورپرس

اگر دوست دارید با هزینه‌ای بسیار مناسب طراحی سایت و فروشگاه اینترنتی شوید، دوره پاورپرس بهترین و سریع‌ترین مسیر برای رسیدن به این هدف است.

در پاورپرس شما طراحی سایت و فروشگاه اینترنتی را از پایه، به صورت مرحله به مرحله و بدون پیش‌نیاز مبتنی بر سیستم مدیریت محتوای وردپرس می‌آموزید.

مزیت رقابتی پاورپرس نسبت به دوره‌های دیگر این است که یک مستر کلاس طراحی سایت و فروشگاه اینترنتی است و همه مواردی که شما برای طراحی یک سایت یا فروشگاه اینترنتی موفق نیاز دارید را آموزش خواهیم داد.

مهمترین مزیت دوره پاورپرس افزودن دوره‌های آموزشی جدید به آن است و اینکه هر دانشجو تا 180 روز پس از خرید می‌تواند دوره‌های جدید را رایگان دریافت کند.

پاورپرس یکسری فیلم آموزشی صرف نیست، بلکه شما تا 180 روز می‌توانید سوالات خود را از استاد بپرسید.

بیش از 30 فیلم از دوره پاورپرس را به رایگان و بدون نیاز به ثبت نام می‌توانید مشاهده کنید و در صورت رضایت در دوره پاورس شرکت کنید.

ادامه مطلب...  درس 5 - نوشتن مطلب در وردپرس با ویرایشگر گوتنبرگ
محصولات جدید
محصولاتی که اخیرا مشاهده کرده‌‌اید...

دیدگاهی ثبت نشده است

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

بخش دیدگاه برای بیان نظرات مشتریان و یا سوالات قبل از خرید در رابطه با محصول یا دوره آموزشی است، لطفا پرسش‌ها و مواردی که مربوط به پشتیبانی است را از طریق قسمت "تیکت پشتیبانی" ارسال نمایید تا ما بتوانیم مشکل شما را تا انتها پیگیری و حل نماییم. دیدگاه‌های تبلیغاتی، حاوی لینک سایت، کانال تلگرام یا شماره تماس یا بی ارتباط با محصول یا پست منتشر نخواهد شد.  

رضایت شما برای ما اولویت اول است، لذا پشتیبانی 4 بعدی ایمیل، تیکت، واتس اپ، تماس تلفنی را برای شما فراهم کردیم.

همچنین برای راحتی شما هیچگونه قفل و محدودیتی بر روی محصولات وجود ندارد.  لایسنس نامحدود محصول متعلق به شما است  تنها محدودیت شما عدم مجوز هرگونه بازنشر، بازتولید،کپی یا عرضه محصول (اعم از رایگان یا فروش) به دیگران است.

عضویت در خبرنامه

  • برای اطلاعات از آخرین محصولات و تخفیف‌های شگفت انگیز با پر کردن فرم زیر در خبرنامه عضو شوید:

سبدخرید
  • هیچ محصولی در سبدخرید نیست.
0